LET OP! Nieuwe datum: zondag 24 november

Je hebt vast weleens gehoord over hoeveel voordelen het kan hebben om te mediteren. Dus je hebt je sceptische zelf even geparkeerd, en je onrustige zelf ook, en je zelf die eigenlijk nog even social media wil grazen ook… en je workaholic zelf ook. Je gaat het gewoon doen en je geeft het je BEST. Misschien zelfs voor meer dan één keer. Misschien zelfs wel echt voor langere tijd, want je bent geen opgever.
Je doet het gewoon, je mediteert.
Maar die voordelen? Die zitten vooralsnog opgesloten in een grote interne struggle.
Herkenbaar?

En dat gaat dan een beetje zo:
Gedachten: ….‘Perfect, zo kan ik wel een tijdje zitten denk ik’……”alleen nog even die ene keer aan mijn neus krabben”………”had ik de timer eigenlijk wel gezet?”…….. “leeg hoofd, leeg hoooooffffd”……..”jeeej die slapende voet kan toch niet gezond zijn?”……”straks sterft ie af, toch maar even bewegen”……….”moet toch ook maar even mijn rug bewegen haleluja”……….”Volgens mij, had ik nou de timer ECHT gezet?”……”denk wel dat het beter zou gaan als ik het minder koud had”…………..”Ademmmmm, ademmmmmm” …….”ohmmm… hahaha maar goed dat niemand hoorde dat ik dat probeerde hahahaha” …….”Pff toch te warm met dat dekentje”………………………”Wow nu gaat het echt goed”………”kijk me dan zen zitten!”……… “Ik ben hier echt goed in aan het worden”………..”shit was het grijzebakdag vandaag?”……..”ademmmmm”……..”negeer de jeuk, negeer de jeuk, negeer de jeuk”……….”moeten zeker al 20 minuten voorbij zijn, staat die timer wel aan? – ohw…3 minuten nog maar”…….

Ik heb natuurlijk ook tijden geworsteld voor ik uiteindelijk mijn practice vond. Een manier van mediteren die me wel mee naar binnen nam.
Toen ik voor het eerst probeerde te mediteren leken de 7(!) minuten op mijn timer nooit tot een einde te komen. Gelukkig is dat veranderd. Van alle dingen die ik doe voor mijn persoonlijke onderhoudt en groei, zoals yoga, ademen practice en lezen is Meditatie mijn favoriet.
Natuurlijk niet zonderdat die afleidingen op ploppen zo nu en dan. Zeker niet altijd, iedere dag. Soms een tijdje minder, soms een tijdje elke dag. Soms lang, soms korter. Regelmatig wint Netflix, soms ook niet!

Op 20 oktober geef ik de workshop
‘Down to Earth Mediteren’; je leert dan over de (neuro)wetenschap, de filosofie, we bespreken de struggles en de misleidende ideeën en vooral leer en ervaar je hele bruikbare, down to earth, makkelijk toe te passen technieken om je eigen practice op te bouwen.
Interesse? Kijk dan voor meer informatie op https://bit.ly/2lHTB0M

Meer informatie & Inschrijven

Super leuk als je erbij bent.

X
Ingvild