De lessen van YogaWays zijn speels, uitdagend en intensief. Terwijl het lichaam door de houdingen wint aan kracht, soepelheid en uithoudingsvermogen wordt de geest uitgedaagd te observeren en te focussen. Zo ontstaat er steeds meer bewustzijn over de samenwerking tussen lichaam en geest wat een groot positief effect heeft op het gevoel van rust, veerkracht en het ‘lekker in je vel’ zitten.

De focus in de lessen van YogaWays ligt op de fysieke beoefening van yoga met in alle lessen een ‘flow’ element. Flow betekent het werken in series van houdingen die vloeiend in elkaar over gaan. De lessen duren vijf kwartier en in iedere les is er aandacht voor de ademhaling. Elke les eindigt met een ontspanning (savasana) en daarna een kopje thee.
Voor alle niveaus en alle leeftijden is plek in de lessen. Soepelheid is geen vereiste om met yoga te beginnen, het is een mooi bijeffect van het beoefenen van yoga.

Alle docenten die les geven bij YogaWays hebben zelf vele jaren van ervaring met het zelf beoefenen van yoga. Ze zijn opgeleid en zeer ervaren in het op functionele en anatomische wijze naar het lichaam kijken. Daardoor worden de houdingen niet slechts als een vorm overgedragen maar wordt er gefocust op de functie van de houding en op welke wijze een houding kan worden aangepast op elk individuele lichaam.

De YogaWays Studio

YogaWays werkt samen met Fitnessclub Monnickendam. Op die manier kunnen we de beste kwaliteit met de meeste faciliteiten bieden, binnen je abonnement.

De YogaWays Docenten

Ingvild Molenaar
Ingvild MolenaarYoga Teacher (RYT500) / Owner
Na jarenlang Yoga te hebben beoefend en het in mijn hectische leven als theaterproducent als anker van inkeer en rust te hebben ervaren wilde ik dieper in de yoga kennis duiken. Ik heb een grote interesse in de anatomie en de fysiologie van het menselijk lichaam. En zoek graag samen met de mensen in mijn lessen naar de beste manier om de houdingen voor ieders eigen lichaam te costumizen. Personal alignment noemen we dat.

In mijn lessen creëer ik een samenspel tussen kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen, tussen uitdaging en inkeer. Met als doel het steeds iets bewuster te worden van eigen lichaam en geest. In het dagelijks leven, dat vaak erg naar buiten is gericht, is yoga een mooi en speels middel om te leren voelen hoe je (veer)kracht, ruimte en rust in jezelf kan vinden.

Ik heb 700 uur Teacher Training gevolgd op het gebied van Vinysa yoga, Hatha Yoga, anatomie, Yin Yoga, fascia studies, Chakra Studies en filosofie bij mijn docenten Marcel van der Vis en Anat Geiger van yogaGarden, Amsterdam.
In 2017 assisteerde ik mijn docenten tijdens een 100uur Verdiepingsstudie van YogaGarden.nl

Naast YogaWays geef ik ook samen met mijn partner Daniel Kluken (Senior Wim Hof Methode trainer & NLP Master trainer) over de hele wereld intensieve trainingen vanuit ons bedrijf InnerMountainExpeditions.com. Deze trainingen zijn erop gericht om de fysieke en mentale veerkracht te vergroten via het werken met o.a. Wim Hof Methode, (Yin) yoga, dynamische meditatie, NLP, ademtechnieken, focus training en veel speelsheid.

Om mijn kennis van het lichaam, Mind, anatomy en beweging te blijven verdiepen en verbreden volg ik regelmatig trainingen bij de meest innoverende mensen in het fysieke veld.
* Breathwork – door Dan Brulé – 1 daagse training
* Kriya Yoga – door Peter van Breukelen – Initiatie in de eerste Kriya
* NLP Practitioner – door Het NLP Instituut – Internationale certificering
* NLP Master Practitioner – door Het NLP Instituut – Internationale certificering
* Budokon Mobility for movers – door Cameron Shayne – 2 daagse training
* Evolve Move Play – door Ben Medder – 2 daagse training
* Anatomy of injury – door Fighting Monkey – 2 daagse training

In Januari 2019 start ik met een opleiding tot Mylogenics behandelaar.

Danielle de Boer
Danielle de BoerYoga Teacher (RYT100)
Sinds 2011 geef ik met veel plezier yoga. Ik ben opgeleid als danseres maar ben na mijn studie in de zorg gaan werken. Yoga les volgen werd voor mij een manier om fysiek fit te blijven maar ook om de gevolgen van stress te kunnen beheersen. Na een 3-jarige yogaopleiding (795 uur) ben ik in 2011 zelf begonnen met les geven.

In mijn lessen probeer ik je te laten ervaren dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Hoe meer je in staat bent om het effect te voelen van yogahoudingen en -bewegingen op de ademhaling en je gedachten, hoe beter je voor jezelf kunt zorgen. Yoga is dan niet meer alleen een uurtje plezier op de mat. Het helpt je ook om tijdens je dagelijkse bezigheden bewuste keuzes te maken en niet geleefd te worden door je agenda.

Ik blijf leren door teacher trainingen te volgen, onder andere bij Yogagarden. Sinds 2015 ben ik ook mindfulness trainer. Het is geweldig om deze kwaliteiten in de yoga samen te laten komen.