De lessen van YogaWays zijn speels, uitdagend en intensief . Vaak wordt de vraag gesteld; welke yoga stijl wordt er gegeven? Bij YogaWays zien we het zo; yoga is yoga, welke merknaam je er ook aan geeft. En dat kan in verschillende intensiteit, verschillende snelheid, verschillende maten van inspanning, verschillende focus en thema’s. We hebben een aantal belangrijke waarden die in alle lessen van YogaWays terugkomen.

De lessen van YogaWays zijn:

  • Functioneel –  de fysieke beoefening is functioneel met oog voor anatomie, voor (fysieke) functie en voor individuele verschillen. Noem het maar Functional Yoga.

  • Geïntegreerd – We gebruiken de fysieke beoefening om lichaam en geest meer op elkaar af te stemmen; te integreren. De Yogabeoefening gaat pas echt toevoegen aan je leven wanner je wat je op je yogamat tegen komt, zowel fysiek als mentaal, ook kan gaan integreren in je dagelijkse beweeg-, adem- en denkpatronen.

  • Flow – Alles is altijd in beweging. In de stilste balanshouding zal je non-stop beweging voelen. En zelfs in een mediatie klopt je hart door, beweegt je ademhaling je lichaam van binnen uit en zal je meer dan ooit de bewegingen van je gedachten merken. De kunst is niet on de beweging te stoppen, maar om de flow te kunnen voelen.

In de lessen zullen de docenten je uitdagen om balans te vinden tussen mobiliteit, stabiliteit en uithoudingsvermogen zowel fysiek als mentaal. Zo ontstaat er steeds meer bewustzijn over de samenwerking tussen lichaam en geest wat een groot positief effect heeft op het gevoel van rust, veerkracht en het ‘lekker in je vel’ zitten.

De yogalessen duren vijf kwartier en in iedere les is er aandacht voor de ademhaling. De intensiteit van de les verschilt per lesstijl en docent. Elke les eindigt met een ontspanning (savasana).
Voor alle niveaus en alle leeftijden is plek in de lessen.
Soepelheid is geen vereiste om met yoga te beginnen, het is een mooi bijeffect van het beoefenen van yoga.
Alle docenten die les geven bij YogaWays hebben zelf vele jaren van ervaring met het zelf beoefenen van yoga. Ze zijn opgeleid en zeer ervaren in het op functionele en anatomische wijze naar het lichaam kijken. Daardoor worden de houdingen niet slechts als een vorm overgedragen maar wordt er gefocust op de functie van de houding en op welke wijze een houding kan worden aangepast op elk individuele lichaam.

De YogaWays Studio

YogaWays werkt samen met Fitnessclub Monnickendam. Op die manier kunnen we de beste kwaliteit met de meeste faciliteiten bieden, binnen je abonnement.
Naast de yogalessen kan je gebruikmaken van de gym, de sauna en de zonnebank

De YogaWays Docenten

Ingvild Molenaar
Ingvild MolenaarYoga Teacher (E-RYT500) / Owner
Het lichaam is een van de gaafste tools om jezelf beter mee te leren kennen.
Als Movement en Yoga Trainer reis ik met samen met mijn partner de wereld over om mensen te trainen op het gebied van fysieke en mentale veerkracht. Mijn grote fascinatie is het werken aan longevity (duurzaamheid) en veerkracht. En om de technieken en stijlen die ik onderzoek over te dragen aan de mensen met wie ik werk. Als ik mijn werk goed doe, heb jij mij op een goed moment niet meer nodig om je lichaam en geest in balans te houden.

In mijn yogalessen werk ik altijd vanuit een functionele benadering van de fysieke houdingen; waarom doe je wat je doet en waar voel je het? In elke les daag ik je uit je eigen beweeg- en denkpatronen te onderzoeken door steeds weer nieuwe elementen toe te voegen in de lessen en door elke week een andere focus te kiezen. Een gezond lichaam is niet persee heel flexibel maar juist stabiel en mobiel binnen steeds veranderende omstandigheden.

Ik mag de accreditatie E-RYT500 (Experienced Registrated Yoga Teacher) vanuit de wereldwijde organisatie, Yoga Allience. Dat betekent zoveel als dat ik minimaal 500 uur Yoga Teacher training heb gevolg en minstens 2000 uur les heb gegeven.
Mijn eerste 700 uur Yoga en movement training gevolgde ik bij mijn docenten Marcel van der Vis en Anat Geiger van YogaGarden, Amsterdam. Met specialisaties op het gebied van Vinysa yoga, Hatha Yoga, anatomie, Yin Yoga, fascia studies, Chakra Studies en filosofie
In 2016 & 2017 assisteerde ik mijn docenten tijdens een 200 uur Yin Yoga Studie en een 100uur Verdiepingsstudie van YogaGardenTeachertraining.nl

Naast het runnen van YogaWays geef ik ook samen met mijn partner Daniel Kluken (Senior Wim Hof Methode trainer & NLP Master trainer) over de hele wereld intensieve trainingen vanuit ons bedrijf InnerMountainExpeditions.com. Deze trainingen zijn erop gericht om de fysieke en mentale veerkracht te vergroten via het werken met o.a. Wim Hof Methode, (Yin) yoga, dynamische meditatie, NLP, ademtechnieken, focus training en veel speelsheid.

Om mijn kennis van het lichaam, mind, anatomy en beweging te blijven verdiepen en verbreden volg ik regelmatig trainingen bij de meest innoverende mensen in het fysieke veld.
* Anatomy of injury – door Fighting Monkey – 3 daagse training (2019)
* Mylogenics Activation – door Oveload Worldwide – Gecertificeerd (2019)
* Mylogenics Release – door Overload Worldwide – Gecertificeerd (2019)
* Anatomy of injury – door Fighting Monkey – 2 daagse training (2018)
* Evolve Move Play – door Ben Medder – 2 daagse training (2018)
* Budokon Mobility for movers – door Cameron Shayne – 2 daagse training (2018)
* NLP Master Practitioner – door Het NLP Instituut – Internationale certificering (2018)
* NLP Practitioner – door Het NLP Instituut – Internationale certificering (2017)
* Kriya Yoga – door Peter van Breukelen – Initiatie in de eerste Kriya (2016)
* Breathwork – door Dan Brulé – 1 daagse training (2016)
* Wim Hof Method – door Daniel Kluken (2015)
* Ashtanga Yoga & Handstand – door Kino MacGregor – 3 daagse training (2015)
* Yoga Therapy: Psoas – door Sandra Carson – workshop (2014)
* Handstand – Door Myra Gleisberg – Workshop (2014)
* The Rocket 1 Yoga Series – door Damien de Bastier – 1 day training (2013)

Danielle de Boer
Danielle de BoerYoga Teacher (+500 uur training)
Sinds 2011 geef ik met veel plezier yoga. Ik ben opgeleid als danseres maar ben na mijn studie in de zorg gaan werken. Yoga les volgen werd voor mij een manier om fysiek fit te blijven maar ook om de gevolgen van stress te kunnen beheersen. Na een 3-jarige yogaopleiding (795 uur) ben ik in 2011 zelf begonnen met les geven.

In mijn lessen probeer ik je te laten ervaren dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Hoe meer je in staat bent om het effect te voelen van yogahoudingen en -bewegingen op de ademhaling en je gedachten, hoe beter je voor jezelf kunt zorgen. Yoga is dan niet meer alleen een uurtje plezier op de mat. Het helpt je ook om tijdens je dagelijkse bezigheden bewuste keuzes te maken en niet geleefd te worden door je agenda.

Ik blijf leren door teacher trainingen te volgen, onder andere bij Yogagarden. Sinds 2015 ben ik ook mindfulness trainer. Het is geweldig om deze kwaliteiten in de yoga samen te laten komen.

Randi Amesz
Randi AmeszYoga Teacher (+300 uur training)
Zelf ben ik 3,5 jaar geleden begonnen met yoga. Ik merk dat ik de rustigere, zachtere vormen van yoga heel prettig vind. We ‘moeten’ vaak al zo veel in ons werk en thuis en daarom is het juist fijn en belangrijk om af en toe even heel bewust naar binnen te keren en waar te nemen wat je voelt.

Inmiddels heb ik onderstaande opleidingen gevolgd aan De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam en daarnaast blijf ik veel lessen en workshops volgen om te blijven leren, om daarna alles wat ik geleerd heb, weer te kunnen delen.
Pre-teachertraining (zomer 2016, 50 uur)
Vinyasa teachertraining (sept. 2016 – april 2017, 200 uur)
Advanced teachertraining Yin Yang (december 2017, 50 uur)
Advanced teachertraining Slow Flow & Gentle Vinyasa (februari 2018, 50 uur)
Advanced teachertraining Restorative yoga & Mindfulness (mei 2018, 50 uur)